Wandelen voor anderen 10 februari

Dit jaar organiseert SAIO voor de 15de keer “Wandelen voor anderen!”.

Dit maal kozen we voor het project Añañau. Dit project werd in 2014 opgericht in Peru. De 2 grote bezielers hiervan zijn Sadith Paez Montesinos en Ellen Bosch. Zij leerden elkaar kennen in 2010 tijdens hun werk in een non-profit organisatie in Peru. Na 4 jaar samen gewerkt te hebben, besloten zij om samen met een nieuw onderwijsproject te starten.

Peru is een land met grote verschillen. De economie groeit, maar tegelijk neemt de armoede toe. Ruim de helft van de bevolking leeft er in armoede. Heel vaak worden de kinderen uit kansarme gezinnen uit het oog verloren. Omdat Ellen en Sadith geloven in de kracht van goed onderwijs als springplank naar een betere toekomst, gingen ze van start met dit educatief project.

De organisatie werkt met kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar uit het district San Jeronimo, een buitenwijk van Cusco. Via huiswerkbegeleiding en spelend leren, stimuleren ze de kinderen om hun talenten te ontplooien. Zo willen ze hen op weg helpen naar een betere toekomst.

Añañau zet in op onderwijs, gezondheid en algemene socio-culturele ontwikkeling. Ze werken niet enkel met de kinderen, maar vinden het ook belangrijk om met de ouders en de leefgemeenschap samen te werken.

Meer info vind je op hun website ananau.org/nl/ananau-home-nl/

 

Op zondag, 10 februari 2019 nodigen we iedereen uit om dit project te komen steunen.

Voor de wandelaars is er keuze tussen 2 wandelingen:

– een trage-wegenwandeling in het centrum, 5 km

– een wandeling van 14 km, richting Bel, met drankstop en kans om naar het toilet te gaan

Vertrek- en eindpunt is onze school in de Billemontstraat 77 te Geel. Je kan inschrijven en vertrekken tussen 12.30 en 14.30.

Nadien ben je welkom op de school voor een hapje en een drankje.

Niet-wandelaars zijn ook van harte welkom! Je kan een kijkje nemen op ons marktje, waar werkjes van de leerlingen te koop zijn. Ook kan je genieten van wat lekkers van ons dessert-buffet met een drankje!

affiche wandeldag SAIO 2019