Wandelen voor anderen 2 februari

Dit jaar organiseert SAIO opnieuw “Wandelen voor anderen!”.

We kozen voor ’t pASSt, een initiatief in regio Geel-Zuiderkempen waar normaal- tot hoogbegaafde jongvolwassenen met ASS (= Autisme Spectrum Stoornis) en hun directe omgeving terecht kunnen om elkaar te ontmoeten en zich creatief te ontplooien. ‘t pASSt biedt een veilige, aangename ontmoetingsplaats met aandacht voor ieders verhaal, talenten en capaciteiten.

‘t pASSt organiseert creatieve ateliers voorzien van de juiste omkadering en professionele ondersteuning door lesgevers met passie voor hun vak en een ervaren auti-coach als vertaler tolk. Onder andere koken, schilderen en tekenen, keramiek en het maken van kaarsen behoren tot de mogelijkheden. ’t pASSt gaat op zoek naar de talenten van de jongvolwassenen en maakt verbindingen in hun netwerk indien er nood aan is. Dit kan gaan van zinvolle dag- en avondbesteding, vrijwilligerswerk tot betaald werk. Ze begeleiden jongvolwassenen in het vinden van een gepaste job, rekening houdend met hun draagkracht en capaciteiten.

’t pASSt beschikt over een enthousiast en professioneel team. Empowered halen ze jongvolwassenen met autisme uit hun isolement. Hierdoor ervaren ze dat ze erbij horen en mogen zijn wie ze zijn.

Bij ‘t pASSt kan je mekaar wekelijks ontmoeten in het infohuis. Op geregelde tijdstippen worden er sprekersavonden en evenementen georganiseerd en steunt ’t pASSt lokale initiatieven. Hun streefdoel is een autismevriendelijke en inclusieve samenleving. Meer info vind je op hun website www.tpasst.org

Op zondag 2 februari 2020 nodigen we iedereen uit om dit project te komen steunen

Voor de wandelaars is er de keuze tussen 2 wandelingen:

· een trage-wegenwandeling in het centrum van 5 km

· een wandeling van 13 km met drankstop en kans om naar het toilet te gaan

Vertrek- en eindpunt is onze school in de Billemontstraat 77 te Geel. Je kan vertrekken tussen 12u30 en 14u30.

Nadien ben je welkom in de school voor een hapje en een drankje.

Niet-wandelaars zijn ook van harte welkom! Je kan een kijkje nemen op ons marktje, waar werkjes van de leerlingen te koop zijn. Ook kan je genieten van wat lekkers van ons dessert-buffet met een drankje!

Affiche wandeldag